24 Kasım 2013 Pazar

-Sword Art Online (SAO)- Teknolojik Miğfer

Biraz duygusal biraz romantik biraz komedi biraz fantastik (biraz  > çok fazla )

Sword Art Online isminden de anlışalacağı üzere bir oyundur ve animemizin temelide bu oyuna göre şekillenmektedir. Artık oyun sektörü o kadar gelişmiştir ki gerçeklik ile eş zamanlı bir gidiş görünmektedir. SAO oyunu da bunlardan birisidir ve oyunun NVG isimli bir aygıtı vardır bu aygıtı kask gibi kafanıza taktıktan sonra sinirsel sistemizi oyunun içine götürüyor, yani orada acıkma duygusunu acı duygusunu yaşayabiliyorsunuz ve siz bu oyunu oynarken tamamen uyku modunda oluyorsunuz. Ben izlerken her şeye rağmen bu oyun olsa ben oynamak isterdim diyenlerdenim.
Peki konumuz sadece bu kadar mı ? Hayır SAO nun üretici ilk başta 1000 kişi ye demo oyununu satar ve oyunun gerçek sürümü çıktığında ilk günde 10 000 satış olur ve stokları bitirir ve bu 10 000 kişi oyuna girdikleri zaman bir terslikle karşılaşırla. LOG OUT butanu yoktur yani uyku modundan çıkmanız ve gerçek hayata geçeceğiniz buton yoktur. SAO nun GM ( GAME MANAGER ) herkesi TOWN ( BAŞLANGIÇ NOKTASI) na toplar ve bu oyundan çıkamıyacaklarını ve herkesin sadece 1 kere ölme şansı olduğunu vurgular. Eğer sistemi dışardan birisi kapatırsa veya oyun içinde ölürseniz gerçek hayatta da öleceğinizi söyler bunu da NVG markalı kaskların içinde ki ( Gerçek Hayattaki Aygıt ) mikro dalga ışınları ile beyinlerinin buharlaştırabileceğini söylemektedir. Oyundan çıkmanın tek bir yolu vardır oyunu bir kişinin bitirmesi gerekir. Oyuncularada küçük bir süpriz hazırlayan GM herkesin çantasına bir ayna koyar ve bakmalarını söyler, gördükleri yüz yarattıkları karakterlerin değilde kendi yüz kilo ve boylarının olduğunu görünce şaşırıp paniğe kapılır oyuncular ve animemiz başlar.

Baş karakterimiz Kirito kun Demo sürümünü oynamış yani diğer 9000 insana göre nerelere gidileceğini ne yapılması gerektiğini bilen bir şahsiyettir. Kirito kun etrafında dönen animemizin diğer karakterlerinden biride Asuna dır çıtı pıtı bir hanım kızımız dır kendileri ve ilk bölümlerde görüleceği üzere oyun ile ilgili tek bir fikri yoktur. Bu iki arkadaş oyunun içinde kızlı erkekli takılırken göreceğiz

     NVG AYGITININ BİR GÖRÜNTÜSÜ
 GM in Yaşadığı Tower

  
 Başlangıç Köyü (SultanAhmet Camine Benziyor)


 World Three Buradaki Katlardan Yaratıkları Temizliyorlar


 Diğer Oyuncuları da Böyle Görüyorsunuz Oyunda






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder