2 Kasım 2013 Cumartesi

''Rurouni Kenshin'' Ters Katanalı Düz Samuray

Devrim yapan bir samuray ordusu ve tek başına savaşta katliam yapan tek bir adam. İsmi Rurouni Kenshin. Bu manga/anime sersinde tamamen Samurai X yani Kenshinin savaştan sonraki hayatı anlatılmaktadır. Samurai X ise yüzünde bulunan X şeklindeki yaradan almıştır. Küçüklüğünde ailesi öldürülmüş ve kendisi oradan birsini öldürerek kurtulmuştur ardından profosyonel bir katil olacağı ilk patronunun yanına sığınmıştır. O kadar hızlı ve sessiz kılıç çeker hale gelmiştir ki ancak kafanız bedeninizden ayrıldığı zaman öldüğünüzü anlayabilir hale gelmişsinizdir (Bu konuyu OVA (anime filmi) sında görebilirsiniz. Samurai X o kadar yetenekli bir kılıç ustasıdır ki savaştan sonra bile yeni gelen Japon hükümeti onu aramaktadır ama şöyle bir sorun vardır karakterimiz bir daha adam öldürmemeye yemin etmiştir ve katanasının ( uzun Japon kılıcı ) ters yönden kesnkindir, yani kısaca yanında taşıdığı süs bir eşyadır. Anime genel olarak tarihi, aksiyon ve bolca komedi içermektedir tabi Kenshinin ciddileşmediği bölümlerde. Kenshinin bir Japon ya da bir köye gelmesiyle başlar anime serisi ( affınıza sığınarak ismini hatırlıyamıyorum o köyün) ve orada bir Dojo (kılıç kullanma sanatının öğrenildiği okul) da tanıştığı hanım hanımcık Kamiya Kaoru ile tanışır onu bir zorbanın elinden kurtarır. Bu hanım kızımız da babasından yadigar Dojo da 2 3 öğrencisiyle geçinmeye sağlayan ve Kenshin ile tanıştıktan sonra ona aşık olan ve Kenshinin başına durmadan bela açan bir karakterdir ve animemizi zevli kılan en güzel unsurlardan biridir. Zevk ile izleyebileceğiniz yada okuyabileceğiniz bir seridir kendileri.
Manga orijinal olarak Şūeişa’nın Haftalık Shounen Jump dergisinde2 Eylül 1994’ten 4 Kasım 1999’a kadar yayınlandı ve 28 tankoubon (çizgi roman) cildi ile tamamlandı. 
Ayrıca 2011 yılı itibariyle 15.yıl şerefine, serinin yeniden yapımına karar verildiği açıklandı. Bununla birlikte Play Station için de oyunu yapılacağı resmi olarak duyurulmuş durumdadır.
Serinin bir filmi (gerçek kanlı canlı senin benim gibi yaşayan insanların oynadığı filmler bunlar) bulunmaktadır ve gayet başarılıdır diğer anime filmlerine göre. Bu arada OVA ları da vardı (animden oluşan filmler bunlar baya bir meşhurdur). 



2 yorum:

  1. Ayni zamanda konunun benzeri de gintama adli anime/manga serisinde islenmistir de diyebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. simdi her hafta birtane yaziyorum bir animeyi anlatiyorum tahlil ediyorum onumuzdeki haftada senimi kiracam gintama gelsin :)

      Sil