3 Ekim 2013 Perşembe

Anime ve Manga üzerine düşen ilk damladan yansıyanlar.

Otaku nedir? Otaku kimdir? Otaku neler yapabilir? Bu soruların cevaplarını almamız lazım ilk önce ki, beni rahatlıkla anlayasınız. Çünkü konuşacağımız konu Anime, Manga kültürüdür. O zaman konumuza giriş yapalım bu haftayı kapatalım. Otaku Japonya da yaşayan ve her haftam Shonen Jump isimli manga dergisini haftalık alan ve buna benzer dergiler alıp okuyan genç yaşlı farketmezsizin durmadan anime izleyen, cosplay yaşam tarzını edinmiş insanlara otaku denir. Şimdi siz bana diyeceksiniz ki aga animen, manga, cosplay ne ? Haklısınız bunlar ne, bari konusu geçmişken açıklıyayım ki önümüzde ki haftalarda sıkıntı yaşamayalım.

1- Manga : Kendileri çizgi roman olup, her konuda çizilebilen bir çizgi roman türüdür ve bu tür genel olarak fantastik çizilir ve uzun soluklu olan veya çok sevilenler anime olarak yapılır. Shonen Jump en meşur manga dergisidir. Çoğu ülke de yayınlanır. Başlangıç çorbasıdır şefin önerisidir mangalar. Anavatanı Japonyadır.
2-Anime: Manga gibi efendi bir kişiliğe sahiptir ve mangaların TV için seslendirilmeli ve canlanmış halidir ve kesinlikle yüksek kalite çizim ile sunulur bir nevi arasıcak ile ana yemek olarak sunulabilir.
3- Cosplay: İşte burada dikkat kesilmelisiniz çünkü çok büyük bir çılgınlığa yelken açıyoruz. Bu elementimiz ise anime ve mangadaki karakterler gibi giyinen, kuşanan, makyaj yapan, saç sitilini uyduran büyük bir grubturlar. Bildiğiniz anime ve mangayı gerçek hayata gözümüzün içine kadar sokan bir sistemin en büyük dişlisidir ve bizi o fantastik yada duygusal aleme sürükleme niteliğindedir. Kendisi tamamen tatlı klasmanındadır eğer paranız var ise yersiniz, yoksa fazla tavsiye edilmez güzel Türkiyem şartlarında. Hatta '' Ne yabıon la sen tipe bak ? Olum mal mısınız acaba (yumuşatmaya çalıştım) ?'' gibi tepkiler ile karşılaşmanız gayet normal olu yer yer taşlanmanız olanağınıda göz önünde bulundurmalısınız.
                                                                                              Afiyet Olsun
                                                                                               (Yerseniz)

Son olarak ana konumuz ise günümüzün geçmişden gelen ve geleceği gidecek olan animelerini tahlil etmektir sıkılmamanız dileği ile. Eğer bir gün ziyaret etmek isterseniz okulumuzun Anime ve Manga klübüne davet etmek isterim sizleri. Yani söylemesi ayıp başkan yardımcıyımda :))).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder