23 Aralık 2013 Pazartesi

''Full Metal Alchemist'' Demirden Daha Sert Duygular

Bu anime o kadar duygusal ki yani nasil desem kesin 3 veya 4 bölümünde göz yaşlarınızı kesinlik ile tutamıyacaksınız. İki kardeşin hayat hikayesini anlatırlar bu iki kardeş talihsiz bir kaza sonucu (Elric ve Alphanso ) vucütlarının bir kısmını kaybederler ve felsefe taşı ile eski hallerine dönmek isterler. Amansız arayış başlamıştır şimdi bunlar nasıl oluyor diyeceksiniz anlatayım
İnsan bir şeyleri feda etmeden hiçbir şey elde edemez,Bir şeyi elde etmek istiyorsan ona eş değerde bir şey sunmalısın,Bu simyanın eşdeğer değiş-tokuş prensibidir.”Elric kardeşler Edward ve Alphonse ölen annelerini diriltmek için simyaya başvururlar. Ama insan ruhu ile değiş-tokuş yapılacak eş değerde bir şey bulunmamaktadır. Deney sırasında büyük kardeş Edward bacağını, küçük kardeş Alphonse ise bedenini kaybeder. Edward elindeki son çareyi kullanıp Al’ın ruhunu bir zırha bağlamayı başarır ama bu esnada da kolunu kaybeder. İki kardeş annelerini diriltmenin imkansız olduğu büyük kayıplardan sonra anlar. Automail sayesinde mekanik uzuvlarına kavuşan Ed, kardeşine olanların kendi suçu olduğuna inanır. Al'ın bedenini geri almak ve simyayı daha da iyi öğrenmek için Elric kardeşler evlerini yakıp bir yolcuğa çıkarlar. 








18 Aralık 2013 Çarşamba

''Hajime No İppo'' Utangaç ama sert bir yumruk.

Magunochi Ippo, içine kapanık, utangaç, sıradan bir lise öğrencisidir. 
Okuldan arta kalan zamanını annesine, balık işinde yardım ederek 
geçirmektedir. Genelde de okulda tartaklanmaktadır. Tartaklanmaktan 
nefret etmektedir ama karşı koyamamaktan daha çok nefret etmektedir. Bir
gün okulun serserileri, İppo'ya saldıracakken Takamura adlı bir boksör 
tarafından kurtarılır. Takamura'ya hayran kalan Ippo, boks öğrenmeye 
karar verir. Ancak boks, Ippo'nun sandığı kadar kolay değildir. 
Takamura, Ippo'yu teste tabi tutar. Boks hakkında hiç bir şey bilmeyen 
Ippo, testi geçebilirse rüyalarına açılan kapıdan geçip boks dünyasına 
meydan okuma ve güçlü olmanın ne demek olduğunu anlama şansına sahip 
olacaktır. 

Sıradışı şekilde ve önsezilerinizin tam tersi çıkabilecek bir anime komedi dram hırs
izlerken boks yapma isteği uyandırıp duvara yumruk atma tehliksine sahip.
Aman siz siz olun dikkat edin kendinizi kaptırmayın. Alçımın çıkmasına 3 hafta var. !! :)





9 Aralık 2013 Pazartesi

''Katekyo Hitman Reborn'' Küçük Ama Etkili Assasin

Tsunayoshi "Tsuna" Sawada,İtalya'nın en güçlü mafya ailelerinden olan Vongola ailesinin ilk patronunun büyük-büyük-büyük torunudur.Vongola ailesinin 10.patronu olmak için seçilmiş bütün adaylar ölünce,halen patron olan Timoteo yani "Vongola IX" geriye kalan tek aday olan Tsuna'yı bir mafya patronu olarak eğitmesi için bebek suretinde  Reborn adında bir kiralık katili Japonya'ya gönderir.Ne yazık ki "Vongola X" olması beklenen Tsuna oldukça yeteneksiz bir çocuktur.Ama Reborn işinde iyidir ve Tsuna'yı bir mafya patronuna dönüştürmeye niyetlidir bunu yaparken ise Vongola ailesine mahsus fantastik silahları kullanmaktan çekinmeyecektir. 
Etkili komedi içeren unsurlar bulunduran kendine has bir animedir, her safhasında ayrı gülme şekilleri deneyim edebileceğiniz ve bunları başka insanlara gösterirken ise daha da rezil olacağınızı sizi sadece siz gibilerin anlayacağı bir yerde gülseniz iyi edersiniz :)